Shea Butter nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir ?

Aranızda Shea Butter kullanan ya da adını duyan var mı? Benim Shea Butter Yağı ile tanışmam geçtiğimiz Moda ve Kozmetik blog yazarları buluşmamıza Cyrene ve Doa Kozmetik markalarının gönderdikleri ürünler sayesinde oldu.İlk başlarda kullanmaktan tereddüt etsem bile yaptığım araştırmalar sonrasında bu yağı kesinlikle kullanmalıyım dedim ve deneyimlerimi de sizlerle paylaşmak istedim.

Belki hala aranızda Shea Butter Yağını duymayan vardır ve nasıl kullanıldığı,faydalarının neler olduğu hakkında fikri olmayanlar… Shea yağı mucizevi özellikleri ile bilinen oldukça kaliteli bir yağdır. Shea Butter (karite yağı) olarak da adlandırılır.Karite (shea) ağacının meyvesinden elde edilen katı formda bir yağdır.Karite ağacı, tropikal Afrika ağacıdır. 12,5 ile 25 metre uzayabilen bu ağaç ceviz büyüklüğünde meyveler verir. Ağacın meyve vermesi için 25 yıl gerekmektedir. Ortalama 250 sene ömrü olan bu ağaçlar genellikle kendiliğinden büyürler.Özellikle Burkina Faso ve Gana’da kadınlar tarafından toplanarak işlenen Karite meyvesinin hasatı yapıldıktan sonra yemişleri kurutulur, bu yemişler ince bir macun haline getirilmek için öğütüldükten sonra elde edilen macun Karite Yağı (shea yağı) haline gelir.
Ayrıca Shea yağı birçok Afrikalı kadının tek geçim kaynağıdır.Bu yağın çıkarıldığı ülkelerden birisi olan eski Fransız sömürgesi Burkina Faso da okuryazar oranı %12 dir.Yıllık eğitim ücreti 70 dolar olup birçok aile bu parayı verememekte ve çocuklar okuyamamaktadır.Aslında alınan her shea yağı onlara yapılan bir destek anlamına da gelmektedir.



Shea Butter yağı deneyimlerime geçmeden önce bu ürünün faydaları hakkında da size bilgiler vermek istiyorum.
  1. Tüm vücut ve yüz için nemlendirici amaçlı kullanılabilir.
  2. İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde,kırışıklıklarla baş etmek için kullanılabilir. Ayrıca kolajen üretimini de arttırdığı bilinmektedir.
  3. Çatlak, yara ve yanık izlerini nemlendirip, görüntünün düzeltilmesinde kullanılabilir.
  4. Nemlendirici etkisi sayesinde, cildin rüzgar, güneş ve soğuğa karşı dayanıklılığını arttırır.
  5. Ayak ve topukları yumuşatmak için, haftada 1 veya 2 kez kullanılabilir.
  6. Gözenekler tıkanmadan, kuru saç diplerinin nemlenmesine yardımcı olur.
  7. Çok işlem gören saçların onarılmasında ve yumuşamasında etkilidir.
  8. Ciltteki lekeler ve kırışıklıklar,kuruluktan doğan deri kaşınmalarını önler.
  9. Ayaklardaki sert deriyi yumuşatma özelliğine sahiptir.
  10. Hamilelikte oluşan çatlakların önlenmesinde faydalıdır.
  11. Cildin esnekliğini korumasına yardımcı olur.
  12. Küçük yanıklara iyi gelir.
  13. Egzama, seboreik dermatit, sedef hastalığı gibi hastalıklarda tahriş azaltıcı bir üründür.
  14. Pürüzsüz cilt dokusu sağlar.
  15. Lekeleri ve yara izlerini azaltır.
Cyrene markalı deneme boyu olan bu ürün tam çantaya atmalık.Ben sürekli çantamda taşıyorum ve ellerimde oluşan kuruluklar için sıklıkla kullanıyorum.Cildim çok hassas olduğu için her ürünü yüzüme kullanamıyorum.Organik olan Shea butter yağını belli zamanlarda yüzümün kızaran ve kuru yerlerine az miktarda uyguluyorum ve işe yaradığını da söyleyebilirim.Doğal bir güneş koruyucusu aynı zamanda Shea Butter.Bu yüzden cildiniz hassas ve güneşten etkileniyorsa rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Cyrene markasının Shea Butter yağını güvenle kullanabilirsiniz.Ben memnunum.Doa Shea Butter yağına göre daha kremsi diyebiliriz.Dudak kuruluklarında da kullanabilirsiniz.
Doa Kozmetik markasının ürünlerini de güvenle alabilir ve kullanabilirsiniz.Ürün 100 ml. ve doğal.Shea Butter yağını severek kullandığımı tekrar tekrar söylemeden edemeyeceğim.
Shea yağını kremlerinizi uyguladığınız gibi uygulayabilirsiniz cildinize.Doğal olduğundan dolayı da korkmadan yüzünüzde kullanabilirsiniz.Bu mucizevi ürünü bence çantanızdan ve bakım ürünlerinizin arasından eksik etmemelisiniz.Kullandığınız ilk andan itibaren cildinizde oluşan değişimin farkına sizde varacaksınız.
Kendinize ve cildinize çok iyi bakmanız dileğiyle …

SEVGİLER

4 Yorum Var

  • Cevapla Aralık 10, 2014

    Saadet Ayturk

    %100 saf hali biz de mevcut. Direk Afrika'dan getiriyoruz. Mucize bir yağ, kullandıkça keşfe çıkıyorsunuz adeta. [email protected] mail adresimden ulaşın lütfen!!

  • Cevapla Haziran 11, 2015

    Adsız

    Doa kozmetik shea yağı 10 tl iken Cyrene çok daha pahalı bir fiyata satılıyor. Bunun nedeni ne olabilir?

  • Cevapla Aralık 17, 2015

    tatil otelleri

    Eşime gösterdim bir tane aldı shea butter kremi cilde çok iyi gelmektedir.

Yorum Yap